fredag 7 juni 2013

Motorlös

Nu har äntligen motorn demonterats från SE-KEG för att konserveras. Tyvärr så upptäckte vi en del korrosion på insidan av cylindrarna samt beläggningar runt ventilerna. Vi ska undersöka vad som behövs göras för att få motorn i bra skick igen.

Demonterade cylindrar från SE-KEG motor

Min misstanke är att detta beror på två saker:

1 - Vi flyger för lite per år. Detta är en av konsekvenserna av att kostnaderna för privatflyget gått upp. Extra skatter på flygbränsle. Förhöjda avgifter för certifikat och skolor. Konsekvensen blir att flygmaskinerna mår sämre och flygtrimmen sjunker. Knappast något som ökar flygsäkerheten?

2 - Vi magrar för sällan. Detta gör att motorerna går för rikt och det bildas blyslagg som sätter igen tändstift m.m. Jag kommer att ta upp detta i ett särskilt inlägg på Kontakten i närtid.

Arbetet har stått rätt så still de senaste veckorna. Tyvärr så har mängden aktiviteter på klubbens onsdagskvällar snott en del av arbetskraften från SE-KEG projektet. Det är bra att det händer saker på onsdagskvällar på klubben, men vi kanske bör sprida lite mer på gracerna? Under sommaren så går det nog fortsatt bra med onsdagskvällar för SE-KEG projektet, men efter sommaren så kommer vi nog att byta kväll.

Det har nu börjat dyka upp delar som vi beställt. Nu kan vi därmed snart börja sätta ihop vingarna och grundmåla dem innan det är dags för dukning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar